ĽUDIA A ČAJ

STRETNUTIA SO SKVELÝMI OSOBNOSŤAMI

STRETNUTIA SO SKVELÝMI OSOBNOSŤAMI

 

MUŽI Z EVERESTU - JAMLING TENZING NORGAY

Počet zobrazení: 5735

MUŽI Z EVERESTU - JAMLING TENZING NORGAY Keď Edmund Hillary a Šerpa Tenzing Norgay vystúpili 29. mája 1953 ako prví ľudia tejto planéty na vrchol Mount Everestu bol práve spln a hviezdy i bohovia boli tomuto odvážnemu činu naklonení. Šerpa Tenzing Norgay prežil svoj bohatý a veľmi zaujímavý život v Dárdžilingu, v himalájskej mekke čaju, v malom horskom meste na severe Indie, ktoré vlastne nebolo nikdy indické.

Čítajte viac...

NA ČAJI SO SWAMIJIM

Počet zobrazení: 4277

NA ČAJI SO SWAMIJIM "V prvom rade som veľmi hrdý na to, že som sa narodil v rodine, ktorá je už celé generácie vegetariánska. U nás sa nikdy nekonzumoval žiadny druh mäsa ani vajíčka. To je moje prvé privilégium..."

Čítajte viac...

REINHOLD MESSNER A ČAJ

Počet zobrazení: 4166

REINHOLD MESSNER A ČAJ Na dlhých expedíciách, kde celé noci vdychoval vôňu ľadu, zahrieval sa horúcim himalájskym čajom. Má rád Himaláje i ľudí žijúcich pod nimi, a tak sa stal tvárou asociácie predajcov nepálskeho čaju.

Čítajte viac...

YOGDEEP GURUNG - ŽIVOT PLANTÁŽNIKA

Počet zobrazení: 1541

YOGDEEP GURUNG - ŽIVOT PLANTÁŽNIKA Ak si v centre Dárdžilingu prenajmete džíp a vydáte sa po hlavnej ceste smerom na juh a v malinkom mestečku Ghoom za budhistickým chrámom prudko odbočíte na strmo klesajúcu úzku bočnú cestu, dostanete sa na začiatok nekonečných serpentín, vinúcich sa po slnečných čajových plantážach. Zostup do údolia po úzkej kamenistej ceste trvá niekoľko hodín, no široké výhľady na čajové kríčky vysadené všade, kam dovidíte, stoja za to.

Čítajte viac...

ČAJ S MAJSTROM WU-SHU

Počet zobrazení: 2012

ČAJ S MAJSTROM WU-SHU Špirálky dračieho čaju Tchaj-mu lung-ču sa v horúcej vode divoko rozvíjali, krútili sa a vírili pod hladinou ako neposedné háďatká. Akoby vodný drak otváral svoje oči. Čínsky majster bojových umení Sifu Čan Šanming pochádza z čínskej provincie Chu-pej. Preteká ňou legendárna rieka Jang-c-ťiang, ktorú Číňania milujú.

Čítajte viac...

VĚNA A ZDENĚK HRDLIČKOVÍ

Počet zobrazení: 2696

VĚNA A ZDENĚK HRDLIČKOVÍ Dve krásne bytosti šíriace krásu, lásku a poznanie. Věna a Zdeněk Hrdličkoví. Už nie sú medzi nami. No ich posolstvo, odkaz, úžasné knihy a láska, ktorú na tejto planéte zasiali, tu zostanú. Pani Věna Hrdličková zomrela 20. 1. 2015. Česť jej pamiatke.

Čítajte viac...

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie